Z dění…

Pečení bavorského chleba

V sobotu 10. srpna opět ve Středověkém vodním mlýně v Hoslovicích zavoněla vůně čerstvě pečeného chleba. V sobotu si hoslovickou pec vyzkoušely pekařky našeho partnera Freilichtmusea ve Finsterau v Bavorsku.

Návštěvníci se mohli seznámit s receptem na tradiční bavorský chléb, jeho přípravou, pečením a následnou ochutnávkou. Bavorské pekařky chleba servírovaly namazaný domácím máslem, které jim na místě pomohli uvrtět přítomní dětští návštěvníci a pomazaný marmeládou.

Přitomní si také mohli na modelu kravského vemena vyzkoušet techniku dojení mléka.

Do mlýna během dne dorazilo na 400 návštěvníků.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout v naší Fotogalerii.

 

Pečení se uskutečnilo v rámci udržitelnosti projektu č. 157 „Společná prezentace starého mlynářství na Šumavě a v Bavorském lese“ podpořeného z prostředků programu Cíl 3 Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2007—2013.